Kürtajda Anestezi

    Kürtaj uygulaması, hastanın işlemler sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi duymasını önlemek adına anestezi altında gerçekleşmektedir. Anestezi uygulamasının detayları, anestezi uzmanı ve kadın doğum doktoru tarafından kişiye ve yapılacak olan işlemlere özel olarak planlanmaktadır. Böylece kürtaj uygulaması güvenli, ağrısız ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

    Kürtaj Ağrılı Mı?

    Kürtaj ağrılı bir uygulama değildir. Kürtaj sırasında bilinci kapalı olan bireyler, öncesinde gerçekleştirilen anestezi işlemi sayesinde herhangi bir ağrı hissi duymazlar. Kürtaj sonrasında, anestezinin etkisinin geçmesiyle birlikte bir miktar karın ve kasık ağrısı deneyimlemeleri normaldir. Bu ağrılar ilk gün görece daha şiddetli olsalar da birkaç gün içerisinde azalarak kaybolacaklardır. 

    Kürtajda Hangi Anestezi Türü Tercih Edilir?

    Kürtaj uygulaması öncesinde, hastanın sağlık durumu değerlendirilir. Böylece uygulamanın hangi anestezi tekniği ile yapılacağı kararlaştırılır. Eğer hastanın sağlık durumu uygunsa çoğunlukla genel anesteziye başvurulmaktadır. Sağlık durumu uygun değilse lokal anestezi altında da kürtaj yapılabilmektedir. İşlemler öncesinde gerçekleşen anestezi uygulaması sebebiyle kürtaj; narkozlu kürtaj olarak da bilinmektedir. 

    Kürtaj Sonrası Anestezi Etkileri Ne Zaman Geçer?

    Kürtaj işlemi genelde 10 dakika içerisinde tamamlanır. Anestezinin etkileri ise bu süreden biraz daha fazla sürebilir. Bu yüzden kürtajdan çıkan hasta, dinlenebilmesi ve kendine gelebilmesi için özel bir odaya alınır. Yaklaşık yarım saat içerisinde anestezinin etkisinden tamamen çıkar ve taburcu edilir. 

    Kürtajda Anestezi Tehlikeli Mi?

    Kürtaj öncesinde gerçekleşecek olan anestezi uygulaması, anestezi uzmanın da katılımıyla özenle planlanır. Bu planlama sürecinde hastanın sahip olduğu rahatsızlıklar ve olası riskler değerlendirilir. Tüm bu değerlendirmeler sonucunda anestezi uygulamasının detayları planlanır. 


    Doktora Sorun!
    Call Now Button